#

Фіаско з ОТГ: сім'я Федоруків провалила об'єднання Ворзеля з Бучею

25.06.2018 15:49
Фіаско з ОТГ: сім'я Федоруків провалила об'єднання Ворзеля з Бучею

21 червня у Ворзелі відбулася 40-а сесія Ворзельської селищної ради, основним завданням якої було затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо приєднання  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громаду Приірпіння".

На сесії був розглядалося положення про затвердження Порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання до Бучанської міської територіальної громади.

Секретар Ворзельської селищної ради Людмила Риженко представила проект рішення, який не був підтриманий профільною депутатською комісією з питань регламенту, депутатської діяльності та етики.

У ньому пропонувався пункт, що розпорядження селищного голови про проведення громадських слухань виноситься та опубліковується не пізніше ніж за три дні до проведення громадських слухань.

Цю пропозицію підтримали селищний голова Лариса Федорук та група з дев’яти депутатів, тому дане рішення не було прийняте.

Згодом була внесена пропозиція збільшити термін оголошення про проведення громадських слухань до 30 днів, а обговорення проводити лише у вихідні дні, оскільки у будні дні мешканцям менш зручно буде прийти і висловити свою думку.

Депутат Олег Атаманчук оголосив рішення профільної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики. У ньому зазначено, що було виявлено порушення регламенту Ворзельської селищної ради при підготовці представленого Людмилою Риженко проекту і виніс на розгляд альтернативний проект.

За дане рішення проголосували тільки вісім депутатів, тому воно також не було прийняте.

Опизиційні депутати пропонують повернутися до питання про добровільне об’єднання громад після розробки Стратегії розвитку Ворзеля з урахуванням курортного статусу; Генерального плану селища Ворзель; Затвердження Статуту територіальної громади селища Ворзель, в якому має бути положення про громадські слухання, процедуру об’єднання та виходу з об’єднання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: