#

Фірма білоцерківчанина виграла підрядів на 203 млн грн за ремонт освітлення столиці

25.02.2020 12:14
Фірма білоцерківчанина виграла підрядів на 203 млн грн за ремонт освітлення столиці
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що комунальне підприємство "Київміськсвітло" із липня 2016 року оприлюднило в системі ProZorro договорів про капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення на загальну суму 1,03 млрд грн, з цих коштів фірма мешканця Білої Церкви отримала 203,58 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Десять найбільших підрядників отримали три чверті всіх коштів – 0,8 млрд грн.

1. Столичне ТОВ "Єврострой Корпорейтед" Максима Личаченка з Білої Церкви, яким керує Анзор Гуєв, натендерило 203,58 млн грн. Це 20% загальної суми договорів.

Раніше засновником був Руслан Гайдук із Донецька, а директором – Володимир Пальчик.

2. ТОВ "Аму-Груп" із Коростеня Житомирської області дадуть 116,84 млн грн.

3. Столичному ПАТ «Трест "Київелектромонтаж" заплатять за роботи 110,95 млн грн.

4. Столичному ТОВ "Будівельна компанія Тесла" Івана Шкелебея із Міжгір’я на Закарпатті, яким керує Аліна Леденьова, зробили замовлень на 79,91 млн грн. Зокрема щодо ліхтарів у Маріїнському парку за 18,41 млн грн.

5. Столичне ТОВ "Дорекс-Безпека руху" киянина Євгена Скобченка отримало підрядів на 71,42 млн грн.

6. Столичне ПП "Ремводпласт Плюс" виграло підрядів на 62 млн грн.

7. Столичному ТОВ Будівельна компанія "Бак Україна" заплатять 57,35 млн грн.

8. Столичне ПП "Бі Про Інжинірінг" Андрія Константінова взяло ще 38,59 млн грн.

9. Столичне ТОВ "Українська будівельно-промислова група" Артема Шахрая, яким керує Андрій Воєйков, отримало підрядів на 29,72 млн грн.

10. Столичне ТОВ "Будівельна група "Містобудмонтаж" Марії Присяжнюк натендерило 27,54 млн грн.

У 2019 році "Київміськсвітло" за 735 тис грн. замовило ФОП Левконюк Андрій Валерійович оновлене інвестиційне техніко-економічне обґрунтування субпроекту "Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення міста Києва з заміною ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні світильники". Субпроект вартістю 36 млн євро із ПДВ (953,50 млн грн) реалізується в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». Реалізація має зменшити споживання електроенергії зовнішнім освітленням Києва мінімум на 20%.

Також у 2018 році КП «Інформатика» за 49,76 млн грн без торгів замовило ТОВ "Хідден Енерджі.Юей" Систему автоматичного та диспетчерського управління й контролю.

Як повідомляється на сайті Служби безпеки України, за даними слідства, у 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального підприємства забезпечило перемогу в тендері на придбання освітлювальних засобів наближеній до них комерційній структурі.

За попередньою версією слідства, під час підготовки кошторису чиновники свідомо завищили реальну ринкову вартість на лампи для вуличного освітлення. Ініційована СБУ комплексна товарознавча та судово-економічна експертизи засвідчили, що через такі дії посадовців місцевому бюджету завдано збитки в особливо великих розмірах. Наразі п’ятьом посадовцям "Київміськсвітла" оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Також нагадаємо, що ремонтні роботи у Переяславській школі тривали багато місяців, для їх фінансування з міського бюджету було надано 3,2 млн грн та 5 млн грн – з державного; виявилося, що приступити до початку робіт стало можливим лише після проведення третього тендеру.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: