#

Французька компанія відкрила на Київщині дослідну станцію вартістю в 1 млн доларів

02.06.2018 06:35
Французька компанія відкрила на Київщині дослідну станцію вартістю в 1 млн доларів
Сьогодні, 1 червня, компанія MAS Seeds відкрила у селі Велика Олександрівка Бориспільського району науково-дослідну станцію та новий офіс

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Аgravery".

Комплекс, який відтепер об’єднує головний офіс компанії та науково-дослідну станцію разом з дослідними ділянками та демонстраційним полем, утворює єдиний об’єкт з новітніх розробок інновацій і досліджень компанії MAS Seeds.

На станції діятиме нова сучасна лабораторія, унікальна своїм оснащенням. Зокрема, для роботи станції було придбане обладнання для протруювання насіння, калібрування, точного підрахунку насіння. Також станція укомплектована селекційними сівалкою та комбайном.

«Наша нова R&D станція знаходиться в Київський області на межі двох природних зон — Полісся та Лісостепу. Це дає нам можливість охопити максимально велику зону для наших досліджень, щоб створити нові гібриди  та агротехнологічні рішення для практично всіх ґрунтово-кліматичних регіонів України», — розповів Ромен Демтйо, генеральний директор компанії MAS Seeds Україна

Відкриття науково-селекційної станції стало логічним продовженням роботи компанії з виведення на ринок найкращого посівного матеріалу з найвищим потенціалом, районованого відповідно до потреб українських виробників.

«Загальна площа закладених дослідів компанії становить біля90 га, це майже 40 тис. ділянок гібридизації по всій території України. З 2,5 тис. нових незареєстрованих гібридів лише 10 пройдуть реєстрацію і 203 поповнять портфоліо гібридів кукурудзи та соняшнику в Україні», — розповів Костянтин Головашин, спеціаліст з кукурудзи та олійних культур MAS Seeds.

Комплекс MAS Seeds. Розташований та території прогресивного та високотехнологічного агрохолдингу ТОВ «Агро-Регіон» та переданий у довгострокову оренду.

«Ми тісно співпрацюємо з компанією "Агро-Регіон", і наша взаємодія спрямована на підвищення рівня знань та можливостей обох компаній. Зокрема цього року на демонстраційному полі агрохолдингу — були закладені досліди з різними нормами висіву ключових гібридів кукурудзи», — заначив Ромен Демтйо.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: