#

Французький письменник збирає відомості про наслідки російського вторгнення у Чорнобиль

27.05.2022 17:35
Французький письменник збирає відомості про наслідки російського вторгнення у Чорнобиль
Джонатан Літтелл

Нещодавно французький та американський письменник Джонатан Літтелл відвідав Чорнобильську зону

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник у "Facebook".

Джонатан Літтелл відомий як автор історичного роману "Благоволительки", в якому відтворює історію Голокосту та перетворення звичайної людини на вбивцю.  Також письменник тривалий час працював у гуманітарній організації "Action Against Hunger", де відвідав багато "гарячих" точок (Афганістан, Чечня, Югославія та інші). Як журналіст та дослідник Джонатан Літтелл побував під час бойових дій у кадирівській Чечні та сирійському Хомсі.

Зараз Джонатан Літтелл збирає матеріал для французького видання про російсько-українську війну.

Фахівці Чорнобильського заповідника надали Джонотану інформацію щодо екологічних наслідків вторгнення рашистів. Також фахівці розповіли про власне бачення відновлення діяльності Заповідника.

Особливо зацікавили письменника власні історії співробітників, які зустріли війну та залишилися працювати на ЧАЕС, будучи заручниками окупантів.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила про викриття особи генерала-майора поліції росії, який керував розграбуванням ЧАЕС під час окупації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook