#

Генпрокуратура викрила російського генерала, який розграбував Чорнобильську АЕС (ФОТО)

25.05.2022 20:20
Генпрокуратура викрила російського генерала, який розграбував Чорнобильську АЕС (ФОТО)
ЧАЕС

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила про викриття особи генерала-майора поліції росії, який керував розграбуванням ЧАЕС під час окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ірини Венедіктової у Facebook.

Генералом-мародером виявився Олег Якушев, який під час окупації Чорнобильської АЕС виконував обов’язки старшого оперативної групи федеральної служби військ нацгвардії рф.

Генрокурор написала:

Цей генерал-майор керував операцією з незаконного утримання АЕС під контролем військ країни-агресора. За його наказом з підприємства викрадено понад 2000 одиниць майна. Від станків, обладнання, інструментів та офісної техніки до меблів та одягу. Загарбники викрали із станції майна на більш ніж 26 млн грн.

Також Ірина Венедіктова зазначила, що окупанти під керівництвом свого генерала повністю вивели із ладу Центральну аналітичну лабораторію, яка досліджувала радіоактивні відходи на різних етапах поводження. Через це персонал не міг здійснювати контроль за ними.

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури Київської області спільно з Нацполом та СБУ зібрали достатньо доказів, щоб повідомити російському генералу про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни.

Усіх, кому відома додаткова інформація про причетність підозрюваного до цих та інших воєнних злочинів просять сповіщати про це на єдиний доказовий хаб  https://warcrimes.gov.ua/  або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Нагадаємо, що очільник КОВА висвітлив злочини росіян на Київщині під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook