#

Генпрокурорка Венедиктова живе в резиденції президента України в Пущі-Водиці (ФОТО)

24.09.2020 10:20
Генпрокурорка Венедиктова живе в резиденції президента України в Пущі-Водиці (ФОТО)
Ірина Венедиктова

Стало відомо, що Ірина Венедиктова разом з сім'єю живе  у резиденції президента України в Пущі-Водиці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Апостроф".

Про проживання в шестикімнатній резиденції Венедиктова домовилася з директором комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами Євгеном Єгоровим.

Однак виникла проблема - згідно з постановою Кабміну від 1994 року, користуватися резиденцією можуть тільки президент, голова Верховної Ради і прем'єр-міністр. Венедіктову це не зупинило, вона звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати постанову Кабміну, яка дозволяла б їй офіційно жити в державній резиденції.

За даними автора матеріалу, 19 червня 2020 року Кабмін прийняв постанову № 506 "Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 року № 18".

"Ці будинки можуть використовуватися в порядку, визначеному суб'єктом управління, в період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів та перебування або відпочинку таких осіб", - сказано в постанові, яку захищено грифом "для службового користування".

Відзначається, що в липні Венедиктова підписала з Єгоровим договір про оренду державної резиденції, в якій вона вже проживала, а потім перезаключила його в серпні. Вона взяла на себе зобов'язання платити за проживання 63 990,00 грн щомісяця. Разом з тим, на утримання цієї резиденції, за твердженням автора публікації, з державного бюджету в кошторисі передбачено суму 163 416,66 грн щомісяця.

Нагадаємо, що на координаційній нараді в Офісі генпрокурора Ірина Венедіктова повідомила, що фактичні замовники стрілянини у Броварах, яка трапилася наприкінці травня, досі невідомі.





Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: