#

Глава МЗС Німеччини у Великій Димерці пообіцяла допомогти Україні з розмінуванням

11.09.2022 14:00
Глава МЗС Німеччини у Великій Димерці пообіцяла допомогти Україні з розмінуванням
Анналена Бербок

Учора, 10 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала селище Велика Димерка, де пообіцяла Україні подальшу допомогу з розмінуванням територій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на німецьке видання "Süddeutsche Zeitung".

Під час свого візиту Анналена Бербок зазначила:

Те, що я тут бачу, більш ніж жахливо. Очевидно, що тут навмисне закладали не лише протитанкові, а й протипіхотні міни.

Міністрові розповіли, що після відходу російських військ з-під Києва "міни були виявлені навіть у дитячих іграшках у приватних квартирах, які, очевидно, не мали іншої мети, окрім вбивства невинних людей, навіть дітей". Бербок пообіцяла подальшу допомогу з розмінуванням.

Також зауважують, що у Великій Димерці, Німеччина, вже підтримує цивільний проєкт з розмінування. Федеральний уряд виділив загалом шість мільйонів євро на знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів неурядовій організації Halo. За даними Федерального міністерства закордонних справ, до кінця року планується збільшення ще на мільйон євро. Цього тижня міністр оборони Крістіне Ламбрехт також оголосила, що українські військові навчатимуться розмінуванню у Німеччині.

Нагадаємо, що "Моя Київщина" надіслала запит до Димерської селищної ради та дізналася, яку заплату має очільник громади, його заступники та секретар.

Читати "Моя Київщина" у Telegram