#

Голова Федерації роботодавців транспорту Київщини Валерій Черненко: шляхом страйків будемо вимагати звільнення міністрів-корупціонерів (ВІДЕО)

21.12.2020 12:20
Голова Федерації роботодавців транспорту Київщини Валерій Черненко: шляхом страйків будемо вимагати звільнення міністрів-корупціонерів (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У п'ятницю, 18 грудня, в УНІАН відбулася прес-конференція на тему "Законопроєкт Мінінфраструктури про повернення легкового техогляду: виконання Угоди про асоціацію з ЄС чи створення корупційної монополії"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

До участі в пресконференції були запрошені голова громадської спілки "Суб’єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації" Ігор Черненко, віцепрезидент Українського транспортного союзу Володимир Балін, президент Асоціації суб’єктів проведення перевірок транспортних засобів Антон Гарматюк, президент "Всеукраїнської асоціації фахівців з безпеки дорожнього руху" Євген Скороход та інші експерти.

Нещодавно опублікований  Міністерством інфраструктури законопроєкт передбачає введення обов'язкового техогляду легкового транспорту, але водночас він виписує механізм, за якого доступ до цієї діяльності будуть мати тільки підприємства з числа "обраних". Корупційні проблеми існують і зараз, вони пов'язані з діяльністю Міністерства інфраструктури. 

Згідно з цим проєктом, підприємству, яке хоче надавати послуги техогляду, доведеться пройти етапи, на яких існують корупційні ризики: отримати висновок про відповідність від "ДержавтотрансНДІпроєкт" на договірних засадах, після чого підприємство може бути включено до реєстру тільки на основі інформації від "ДержавтотрансНДІпроєкту". Разом з тим, мінінфраструктури хоче надати повноваження контролювати цю діяльність "Укртрансбезпеці", а також "ДержавтотрансНДІпроєкту" з можливістю зупиняти діяльність цих підприємств, – повідомив голова ГС "Суб'єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації" Ігор Черненко.

Експерт підкреслив, що "ДержавтотрансНДІпроєкт" не має потрібних потужностей, щоб виконувати такі функції, а проєкт міністерства не визначає конкретні повноваження і функції "Укртрансбезпеки", що також створює корупційні ризики.

Віце-президент Українського транспортного союзу Володимир Балін підкреслив, що законопроєкт вимагає публічного обговорення та доопрацювання.

У свою чергу, як повідомив Голова Федерації роботодавців транспорту Київщини Валерій Черненко, наразі українські транспортники налаштовані дуже критично на адресу органів влади, зокрема Міністерства інфраструктури, і обіцяють, що без страйків не обійдеться.

Практично всі представники бізнесу у сфері технічного контролю заявляють про те, що команда юного міністра інфраструктури Владислава Криклія займається системним знищенням та руйнацією існуючого ринку і створенням монополії на ринку технічного контролю. Тому сьогодні українські транспортники налаштовані дуже критично на адресу органів влади, а тим паче міністерства інфраструктури, які створюють чергові корупційні схеми для особистого збагачення та збагачення їхніх прибічників. Наразі створений страйковий комітет, йдуть погодження між обласними організаціями з метою виведення профспілок на всеукраїнський страйк з вимогою звільнення міністрів,які зав’язані на корупції, створюють і очолюють її, – зазначив Валерій Черненко.

Нагадаємо, що на Київщині побудували новий елеватор у рекордні строки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: