#

Голова Києво-Святошинської райради Гусятинський допоміг товариству глухих придбати техніку для реалізації проєкту

06.08.2020 19:30
Голова Києво-Святошинської райради Гусятинський допоміг товариству глухих придбати техніку для реалізації проєкту
Фото з місця події

Стало відомо, що голова Києво-Святошинської райради Дмитро Гусятинський відгукнувся на прохання товариства глухих, а саме допомогти їм придбати необхідну техніку для реалізації проєкту "Сервіс УТОГ"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Українське товариство глухих ще в 2018 році розробило проєкт "Сервіс УТОГ", спрямований на надання людям з інвалідністю слуху дистанційних онлайн-послуг з перекладу жестовою мовою. Однак організація не мала необхідних технічних засобів для перекладачів, і з цією проблемою звернулася до голови Києво-Святошинської районної ради Дмитра Гусятинського, який відгукнувся на прохання та допоміг придбати необхідну техніку.

На жаль, для реалізації подібних проєктів відсутнє державне фінансування, воно можливе виключно за спонсорські, чи благодійні кошти. Реалізація проєкту УТОГ дасть нові можливості для людей з вадами слуху, допоможе їх соціалізації та почуватися повноправними членами нашого суспільства, - зазначає Гусятинський.

За словами голови районної ради, він має намір і в подальшому віднаходити можливості допомагати організації.

Наш обов’язок – допомагати тим, хто цього потребує, - резюмував він.

Нагадаємо, що завдяки діям прокуратури у приватну власність було повернуто земельну ділянку лісового фонду площею два га на території зони відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Facebook