#

Голова Київської обласної клінічної лікарні Анкін подав у відставку

06.11.2021 21:01
Голова Київської обласної клінічної лікарні Анкін подав у відставку
Микола Анкін

В.о. генерального директора КНП КОР "Київська обласна клінічна лікарня" Микола Анкін написав заяву на звільнення

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", Микола Анкін безперервно очолював "КОКЛ" з 2005 року.

На початку травня 2021 року Микола Анкін дав велике інтерв’ю порталу "Моя Київщина", де розповів про особливості роботи обласної лікарні, відкриття нових відділень та освоєння нових медичних напрямків. Він повідомляв, що до пандемії допомогу в "КОКЛ" отримували в середньому 20 тисяч пацієнтів протягом року, а в 2020 – близько 16 тисяч людей. При цьому майже чверть пролікованих були жителями Києва, а це означало, що обласна лікарня залишається серйозним гравцем на ринку медичних послуг у столиці.

Анкін говорив, що обласна лікарня є одним із небагатьох медичних закладів області, що зможе забезпечувати себе фінансово:

Нам трохи краще, ніж іншим, адже ми маємо досить потужну базу та фактично все обладнання. У нас є практично всі напрямки, які тільки можливі. Ми робимо і хірургічні операції, і ортопедичні, лікуємо зараз ковідних пацієнтів, маємо потужну реанімацію, приймальне та кардіохірургічне відділення.

Додамо, що Микола Анкін є постійним діючим членом міжнародних асоціацій ортопедів і травматологів (ААОS, SICOT, EFORT, ESTES, HIP), членом правління Української асоціації ортопедів і травматологів та артроскопістів України; членом атестаційної комісії Департаменту охорони здоров’я КОДА; експертом клініко-експертної комісії (КЕК) МОЗ України.

Анкін має звання доктора медичних наук, професора, головним позаштатним ортопедом-травматологом ДОЗ Київської області, заслуженим лікарем України. Також є завідувачем кафедри ортопедії та травматології №2 Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика.

Читати "Моя Київщина" у Facebook