#

Голова Київської ОДА на брифінгу розповів журналістам про особливості нової хвилі вакцинації

21.07.2021 19:30
Голова Київської ОДА на брифінгу розповів журналістам про особливості нової хвилі вакцинації
Василь Володін

Сьогодні, 21 липня, голова Київської облдержадміністрації Василь Володін провів брифінг щодо початку в регіоні 5 етапу вакцинації проти коронавірусу та роботи центрів масової вакцинації в населених пунктах Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Як повідомив голова КОДА, від 21 липня в регіоні щоденно та без вихідних працюватимуть 11 центрів масової вакцинації, які облаштовані в Білій Церкві, Броварах, Борисполі, Обухові, Славутичі, Українці та Яготині.

Наразі вживаються усі заходи, щоб до них було зручно дістатись людям із віддалених населених пунктів. Для цього будуть організовані підвози за допомогою шкільних автобусів, які курсуватимуть щонайменше двічі на день. Інформація про графік руху та назву вакцини буде доведена до місцевих жителів через місцеві ради та старост.  

Як зазначив Василь Володін, окрім центрів вакцинації, на базі медичних закладів області розгорнуто 137 пунктів щеплень, з яких 105 уже запрацювали. Паралельно з центрами та пунктами щеплень на Київщині продовжують функціонувати мобільні бригади, послугами яких можуть скористатись  організовані колективи, професійні групи та маломобільні громадяни.

Заявку на виїзд мобільної бригади з вакцинації додому можна зробити за номером 0 800 60 20 19 або зателефонувавши до свого сімейного лікаря.

Василь Володін також наголосив, що запис на вакцинацію через додаток "Дія" більше не працює, адже на даному етапі абсолютно кожна людина може отримати щеплення без попереднього запису та черги. Голова КОДА наголосив:

Звертаюсь до усіх мешканців Київської області, якщо ви ще не вакцинувались, оберіть найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації та захистіть себе. Наразі в області відбувається вакцинація такими вакцинами: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac, Moderna. Кожна з цих вакцин  ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби та рятує життя.

Адреси всіх центрів масової вакцинації на Київщині можна знайти за посиланням: https://bit.ly/3eBC6YT.

Нагадаємо, що із 22 липня у Фастові працюватиме Центр вакцинації населення, який розташується на другому поверсі міської лікарні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: