#

Голова КОДА Чернишов ініціював проєкт із модернізації приміської залізниці

29.01.2020 13:31
Голова КОДА Чернишов ініціював проєкт із модернізації приміської залізниці
Фото з місця події

Стало відомо, що очільник Київської ОДА виступив з ініціативою модернізувати приміську залізницю на таких напрямках як: Київ – Фастів, Київ – Біла Церква, Київ – Миронівка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Олексій Чернишов зустрівся з керівником регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ "Укрзалізниця" Григорієм Бевзом, щоб обговорити шляхи покращення залізничних перевезень в області та напрацювати план спільних дій.

"Наша ціль — зробити з Київської області вітрину всій України, залучити до нас інвесторів, створити нові робочі місця. Для цього потрібна сучасна інфраструктура та логістика. Київська агломерація єдина в Україні, яка постійно розширюється. Десятки тисяч мешканців області кожного ранку приїздять до столиці на роботу. Щодня вони багато часу проводять у некомфортному транспорті. Хочемо змінити це. Наша ціль зробити залізничні пасажирські перевезення зручними, безпечними та швидкісними. Проєкт якісного міжміського залізничного сполучення — має стати національним", – заявив під час зустрічі Олексій Чернишов.

Перевезення залізницею мають стати більш конкурентоспроможними стосовно маршрутних таксі та автобусів. Це дозволить розвантажити дороги області, особливо в час пік, коли мешканці Київщини добираються в столицю на роботу та повертаються додому.

Для реалізації проєкту на цьому етапі розглядається 3 основних напрямки: Київ – Фастів, Київ – Біла Церква, Київ – Миронівка. Проєкт передбачає заміну рухомого складу приміських поїздів. Старі вагони мають замінити комфортні електропоїзди із сучасним кондиціонуванням та опаленням, м’якими місцями для сидіння, пристосовані для людей з обмеженими можливостями.

Наразі ведеться підготовча робота. Готується програма, що буде презентована в Міністерстві фінансів та Міністерстві інфраструктури.

Також нагадаємо, що очільник Київської облдержадміністрації заявив, що реалізація проєкту Великої кільцевої автомобільної дороги призведе до спрощення сполучення Київського регіону та столиці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: