#

Голова ОТГ Гостомеля може бути причетний до незаконної вирубки дерев

09.11.2021 12:50
Голова ОТГ Гостомеля може бути причетний до незаконної вирубки дерев
Фото з місця події

В Гостомелі триває боротьба зі свавіллям забудовників, які вирубують ліс

Мешканці висувають забудовникам Ванді та Євгену Писанці претензії про те, що будівництво висоток розпочато без наявності дозвільних документів та з порушенням законодавства, а також Генерального плану смт. Гостомель.

Крім того, сільський голова Прилипко Юрій Ілліч у телефонній розмові з представниками ініціативної групи мешканців підтвердив факт незаконного будівництва. 

Так, будівництво у смт Гостомель у провулку Соборний розпочато забудовником на підставі Містобудівних умов на будівництво висотних (40 метрів) багатоквартирних житлових будинків за адресою: Київська обл., смт. Гостомель, вул. Соборна, 1,2,3,4,5,7,9 та провулок Соборний,1, виданих відділом містобудування та архітектури Ірпінської міської ради 18.05.2020, та які надалі затверджені цим самим органом 24.09.2021 (додаються). Слід зазначити, що цей орган не має повноважень приймати рішення щодо будь-яких дій на території, що належить іншій громаді, а саме Гостомельській ОТГ.

Також у цих документах фігурує недостовірна інформація, а саме той факт, що нібито Генеральний план смт. Гостомель, затверджений рішенням Гостомельської сільради №469-26-VII від 07.09.2017, та план зонування території селища Гостомель передбачає будівництво на цій території висотних (40 метрів) багатоквартирних житлових будинків, хоча вищевказаним Генеральним планом на цій території передбачено лише котеджну забудову. 

До депутатів та посадових осіб Гостомельської сільради мешканці висувають претензії щодо надання дозволів на суцільну вирубку забудовником більше одного гектара хвойного лісу.

Нагадаємо, що 4 листопада до працівників поліції звернулася жінка, яка сказала, що неподалік від її домоволодіння невідомі чоловіки вживають наркотичні речовини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook