#

Голова села на Бориспільщині "відмиває" мільйони на екологічній катастрофі: село потопає у фекаліях (ВІДЕО)

27.08.2019 05:27
Голова села на Бориспільщині "відмиває" мільйони на екологічній катастрофі: село потопає у фекаліях (ВІДЕО)
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

Уже декілька років село Мала Олександрівка Бориспільського району страждає від відстійників із фекаліями, які розташовані неподалік населеного пункту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН" у YouTube.

Два забетоновані басейни були побудовані в кінці 70-х років для потреб тваринницького комплексу, який знаходився в сусідньому селі. Нечистоти з ферми йшли у ці басейни та очищалися. Але ферма давно збанкротувала, а очисні споруди розікрали. Проте хтось почав у ці басейни зливати нечистоти з вигрібних ям із усього району. Басейни швидко заповнилися, місцева влада викопала поряд яри, а коли вони переповнюються то фекалії перекачують у ліс.

Гроші від екологічній катастрофи "відмиває" сілький голова Галина Шевченко. Щороку за офіційними даними на зливанні фекалій комунальне підприємство заробляє 2 мільйони гривень, але у більшості випадків оплата відбувається готівкою, тому важко сказати, скільки насправді заробляють грошей на нечистотах.

Також нагадаємо, що вже майже три місяці свинокомплекс ПАТ "Агрокомбінат "Калита" зливає каналізаційні стоки до річки Трубіж. 

Детальніше дивіться у сюжеті:  

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: