#

Голова села під Києвом намагався приватизувати землю на 20 млн грн, - прокуратура

04.05.2018 17:22
Голова села під Києвом намагався приватизувати землю на 20 млн грн, - прокуратура

Вчора, 3 травня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру одному з сільських голів Броварського району, який намагався незаконно виділити 34 земельні ділянки у приватну власність, вартість яких становить близько 20 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Голові сільради підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (видача та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 (незакінчений замах на зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та інших осіб використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та державним і громадським інтересам, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що сільський голова у 2017 році вніс до витягів з рішень сільської ради, які прийняті ще у 2011 році, завідомо неправдиві відомості щодо надання дозволу на розробку проектів землеустрою та відведення земельних ділянок у приватну власність 34 громадянам по 0,25 га кожному для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Після цього, зловмисник, надав свому спільнику, щодо якого вже скеровано обвинувальний акт до суду за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України, вказані завідомо підроблені документи до землевпорядної організації для виготовлення проектів землеустрою щодо відведення вказаних земельних ділянок вартістю понад 20 млн грн у приватну власність громадянам.

Завдяки Броварській місцевій прокуратурі вказана протиправна діяльність сільського голови припинена. Так, під час проведення санкціонованого обшуку в землевпорядній організації вилучено підроблену документацію.

Таким чином, вжитими заходами органів прокуратури Київської області попереджено незаконне відведення у приватну власність земель запасу сільської ради Броварського району вартістю понад 20 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: