#

Голови сіл з Бородянщини просять захисту від Бучі в одіозного нардепа Москаленка, той назвав це маніпуляцією

30.06.2018 17:11
Голови сіл з Бородянщини просять захисту від Бучі в одіозного нардепа Москаленка, той назвав це маніпуляцією

5 сільських і селищних голів з Бородянського району звернулися до нардепа Ярослава Москаленка та голови КОДА Олександра Горгана через ситуацію з їх можливим приєднанням до Бучанської громади

Як передає «Моя Київщина», відповідний лист опублікував голова Немішаївської селищної ради Сергій Замідра. Окрім нього даний лист підписали голови Микуличів, Клавдієво-Тарасового, Здвижівки, а також два депутати селищної ради Бабинців.

«Як координатор міжфракційного депутатського об’єднання «Київщина» та народний депутат України, якому у 2014 році громади нашого регіону висловили довіру представляти нас у Верховній Раді України, Ви активно відстоюєте інтереси тих хто Вас обрав. Разом з тим, незаконний «рейдерський захват» Бородянського району прикривається Вашою активною участю у заходах команди Бучанського міського голови.

Нас суттєво турбує незаконна активність Бучанського міського голови, яка вводить в оману громади Бородянського району. На 1 липня оголошено про проведення обговорення в місті Бучі про приєднаннання окремих сіл Бородянського району. Не скасувавши рішення про добровільне об’єднання, Буча розпочала процедуру приєднання. Це є грубим порушення чинного законодавства України», - зазначається в листі.

«Відповідно до вимоги українського законодавства, перед початком процедури приєднання має бути повністю скасовано рішення всіх міських/сільських/селищних рад про об’єднання в Бучанську ОТГ (за умов, що жодна із громад не заперечує) та повідомлено ЦВК про скасування радами своїх рішень і направлено звернення до обласної державної адміністрації з проханням відкликати відповідне звернення до ЦВК. Жодних рухів в даному напрямку не здійснено.

Громади Бородянського району, неодноразово наголошували на порушенні законності у процедурі приєднання до Бучі, але команда Бучанського міського голови не звертає увагу на будь-які законні аргументи та керується лише інформаційним тиском на громади», - зазначають селищні і сільські голови. Підписанти заявили про те, що не хочуть приєднуватися до «дотаційного міста обласного значення, що розвивається лише за рахунок інтенсивного будівництва».

У свою чергу нардеп, колишній «регіонал» Ярослав Москаленко вже прокоментував даного листа. «Сергій, я Вас вітаю! Не намагайтесь мною маніпулювати через публічне звернення . Ви знаєте, що я засуджую всі дії мера Бучі стосовно об‘єднання громад Бучі і окремих громад Бородянського району, в тому числі і Немішаєвськоі громади, так як точно знаю, що таке об’єднання несе в собі навантаження на душу населення цих громад, натомість покращення тільки для Бучі. Також останні два тижні тільки і займаюсь тим, що разом з головою районної ради Бородянського району Георгієм Єрко і мером Бучі Анатолієм Федоруком займаємося пошуком компромісу і максимально ефективних дій пов‘язаних з об‘єднанням чи не об’єднанням вище перерахованих громад. Єдине хочу нагадати і Вам, і Федорука , і Єрко, все буде так як вирішить громада, вірніше її більшість і ми не маємо права втручатися в рішення людей», - зазначив він.

Нагадаємо, У вівторок, 26 червня, так і не відбулася позачергова сесія Бучанської міськради, на якій мав відбутися розгляд пропозицій від трьох навколишніх сіл про приєднання до міської ОТГ, але через відсутність кворуму збори депутатів відбулися у форматі розмови з мером Бучі Анатолієм Федоруком.

Нагадаємо, 14 червня засідання, на якому мало розглядалося рішення про приєднання до Бучі сіл Блиставиця, Здвижівка і Луб’янки, не відбулося.

Нагадаємо, днями Ворзельська селищна рада заблокувала проведення громадських слухань щодо приєднання до Бучі.

 
Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: