#

Головне управління статистики на Київщині прийматиме звітність лише в електронній формі

03.10.2022 14:20
Головне управління статистики на Київщині прийматиме звітність лише в електронній формі
Фото з мережі інтернет

Головне управління статистики Київщини з 1 січня 2023 року прийматиме статистичну та фінансову звітність лише в електронній формі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Держстату.

ГУС у Київській області припиняє отримання звітності на паперових носіях. Усі форми державних статистичних спостережень та фінансова звітність мають надходити через приймальний шлюз системи електронної звітності органів державної статистики. 

Для звітування в електронному вигляді респондент повинен мати:

  • чинні кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, сформовані кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг для уповноважених посадових осіб респондента, підписи яких є обов’язковими для звітності; 
  • доступ до мережі Інтернет та можливість відправлення/приймання електронних повідомлень за допомогою електронної пошти; 
  • програмне забезпечення для формування звітності в електронному вигляді з вбудованим засобом кваліфікованого електронного підпису. 

Перелік акредитованих центрів сертифікації ключів, електронний цифровий підпис, який можна накладати на електронну звітність, та перелік програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється електронне звітування, розміщено на вебсайті Держстату у розділі "Для респондентів" - "Електронна звітність".

Для отримання інформації стосовно форм державних статистичних спостережень, за якими респондент залучається до звітування, можна скористатись відповідним сервісом "Пошук за кодом ЄДРПОУ" на вебсайті Держстату або у чат-боті "Пошук за ЄДРПОУ" в безкоштовному месенджері "Telegram" (@derzhstat_bot). 

Нагадаємо, що за програмою міжнародного комітету Червоного Хреста буде здійснюватися реєстрація мешканців Гостомельської ОТГ на грошову допомогу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook