#

Головного борця з корупцією в Богуславі затримали на хабарі

10.05.2018 16:18
Головного борця з корупцією в Богуславі затримали на хабарі

Сьогодні, 10 травня, під час брифінгу очільника прокуратури Київської області Дмитра Чібісова та начальника управління захисту економіки в Київській області департаменту захисту економіки Національної поліції України Володимира Ніздельського, Дмитро Чібісов повідомив про викриття чергової схеми дерибану землі та подробиці затримання депутата, що є головою комісії по взаємодії з правоохоронними органами і боротьби із корупцією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури в Київській області.

Депутата Богуславської районної ради затримали на хабарі у сумі 16,5 тисяч доларів США за сприяння представнику товариства в отримання в оренду землі площею 30 га

Так, під час брифінгу Дмитро Чібісов повідомив, що завдяки плідній співпраці прокуратури області, співробітників слідчого управління ГУНП в Київській області та управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито на отриманні частини неправомірної вигоди у сумі 7 тисяч доларів США депутата Богуславської районної ради.

«Вказаний депутат, який, до речі, є радником голови Богуславської районної ради з питань соціально-економічного, культурного розвитку, здійснення економічних реформ, а також є Головою комісії з питань комісії з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, законності і правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами  і боротьби із корупцією вимагав в представника товариства 16 500 доларів США за надання в оренду земельної ділянки площею 30 га. Зазначені землі є комунальною власністю сільської громади, але зловмисник мав намір передати їх в оренду на 49 років з правом подальшого викупу», - розповів прокурор Київської області.

«В обхід законній процедурі відведення землі в оренду, депутат вплинув на сільського голову щодо скликання позачергової сесії, щоб якнайшвидше вирішити питання про надання в оренду вказаної земельної ділянки. Сесія мала відбутись наприкінці травня, а  відбулась сьогодні і депутати проголосували про надання дозволу  на відведення 30 га землі в оренду»,  - підкреслив начальник УЗЕ в Київській області ДЗЕ НПУ Володимир Нідзельський.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому депутату за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Зауважимо, лише за останній тиждень прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру двом депутатам сільських рад.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: