#

Головнокомандувач ЗСУ Сирський та начальник Київської ОВА Кравченко привітали громадян з Днем Конституції (ФОТО)

28.06.2024 15:29
Головнокомандувач ЗСУ Сирський та начальник Київської ОВА Кравченко привітали громадян з Днем Конституції (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко привітали українців з Днем Конституції 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на дописи Головнокомандувача ЗС України та голови КОВА Руслана Кравченка у Facebook.

Олександр Сирський висловив подяку українським воїнам, завдяки яким Україна відзначає це свято, маючи власну державу. Він закликав громадян доєднуватися до захисту країни:

Насамперед, вітаю українських захисників і захисниць, які боронять незалежність, державний суверенітет, недоторканність наших кордонів. Дякую вам, дорогі воїни! Саме завдяки вам ми сьогодні можемо відзначати це велике національне свято, маючи власну державу. Українці — волелюбний народ. Мабуть, жоден народ у світі так жертовно не бореться за власну свободу і власні права!

Головнокомандувач наголосив, що Конституція не тільки надає права і свободи, але й покладає обов’язки на кожного громадянина України. Зокрема, стаття 65 визначає, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів — є обов'язком громадян України: 

Ця стаття Конституції України особливо символічна і важлива зараз, в час повномасштабної російської агресії. Шануючи права — мусимо не забувати про обв’язки. Ніхто крім нас не захистить Україну! Тому, закликаю усіх громадян ставати до лав Сил оборони

— наголосив Сирський.

Руслан Кравченко також привітав українців з 28-річчям Конституції України, підкресливши важливість цього свята як символу демократії, правової держави та європейського розвитку країни:

Сьогодні відзначаємо свято, яке символізує важливий крок на шляху до демократії, правової держави та європейського розвитку нашої країни. Конституція – це Основний Закон, який визначає права та обов’язки громадян, принципи функціонування влади, гарантує демократію. Документ визначає наші цінності та надає кожному громадянину можливість реалізувати свої права та свободи.

Кравченко також зазначив, що цей день є вшануванням історичного вибору українського народу – вибору бути вільними, незалежними, суверенними:

Все це сьогодні ми відстоюємо на полі бою. Відстоюємо своє право бути повноправним членом європейської родини та самостійно визначати майбутнє. Мати свою Конституцію!

Кравченко підкреслив важливість єдності та солідарності як запоруки того, що Конституція залишиться невід’ємною складовою нашого життя, а її принципи та цінності завжди будуть орієнтирами у побудові справедливого та процвітаючого суспільства:

Цей день нагадує нам про важливість єдності та солідарності. Бо саме це – запорука того, що Конституція була і залишиться невід’ємною складовою нашого життя, а її принципи та цінності завжди будуть нашими орієнтирами у побудові справедливого та процвітаючого суспільства.

Нагадаємо, що речі "Привида Києва" Михайла Матюшенка з Бучі передали до музею.






Читати "Моя Київщина" у Telegram