#

Голову Требухівської сільради засудили на три роки за незаконну передачу державних земель

27.10.2020 14:35
Голову Требухівської сільради засудили на три роки за незаконну передачу державних земель
Фото з мережі Інтернет

Учора, 26 жовтня, голову Требухівської сільської ради Броварського району засудили за незаконну передачу восьми гектарів державних земель

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Спеціалізована антикорупційна прокуратура" у Facebook.

Так, слідством встановлено, що голова сільради Віталій Куць надав дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення 35 громадянам земельних ділянок на території села Требухів для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Відтак реалізація вищевказаних проєктів могла привести до виведення в приватну власність 8 га державних земель.

Судді ВАКС визнали голову сільради винним в скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 15 («Замах на злочин» ), частиною 2 статті 364 ( «Зловживання владою або службовим становищем») і ч. 1 ст. 366 ( «Службове підроблення» ) Кримінального кодексу України.

Тому вироком суду чиновника засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємствах, установах і організаціях, пов’язаних із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, зі штрафом в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 8500 грн.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів із дня його проголошення, якщо не буде внесено апеляційної скарги.

Нагадаємо, що 24 жовтня у селі Княжичі Броварського району спалахнув приватний житловий будинок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: