#

Горезвісна фабрика в Богуславі знову запрацювала

05.08.2020 16:48
Горезвісна фабрика в Богуславі знову запрацювала
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 5 серпня, небайдужі мешканці міста Богуслав прийшли на сесію міської ради з вимогою зупинити роботу "славнозвісного" екологічно небезпечного підприємства "Глобал Спецтекс", яке днями знову запрацювало попри відсутність будь-яких дозвільних документів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Валентини Ткач у Facebook.

Варто нагадати, що 27 липня цього року екологічно небезпечне богуславське підприємство "Темп-3000" тимчасово призупинило свою діяльність відповідно до вимог органів місцевого самоврядування. Напередодні, 26 липня, на підприємстві трапилося загорання сажі в трубі, що негативно вплинуло на екологію району. Відповідно до цього, виконавчий комітет Богуславської міської ради подав звернення до засновника ТОВ "Темп-3000" Юрія Євтушенка із вимогою призупини роботу заводу до вирішення усіх проблем.

Тоді громада Богуславського району вимагала встановлення на підприємстві усіх необхідних санітарно-захисних меж та надання усіх необхідних дозвільних документів на діяльність.

Нагадаємо, що це підприємство задля уникнення відповідних перевірок з початку року змінило назву із НВП "ТЕМП 3000" на ТОВ "Глобал Спецтекс",  однак це не вирішило проблеми забруднення навколишнього середовища шкідливими речовинами.

Однак, керівництво скандальної фабрики не взяло до уваги вимог мешканців цього населеного пункту та знову розпочало працювати. Тому небайдужі активісти прийшли на засідання сесії Богуславської міської ради для вирішення цього питання. За словами мешканців, керівництво фабрики не має жодних дозвільних документів на роботу, окрім того, компанія "Глобал Спецтекс" співпрацює з Росією. Богуславчан непокоїть таке свавілля та бездіяльність з боку органів влади.

Варто зауважити, що під час обговорення питання діяльності підприємства, яке забруднює навколишнє середовище й, очевидно, псує життя мешканцям міста, між активістами та органами влади виник словесний конфлікт.

Наразі місцеві жителі сподіваються на втручання влади та припинення роботи підприємства.

Читати "Моя Київщина" у Facebook