#

Гостомельчани змушені пити заражену воду (ВІДЕО)

29.06.2020 19:47
Гостомельчани змушені пити заражену воду (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Через погану систему каналізування у селищі Гостомель місцеві мешканці вживають заражену воду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Сайт міста Ірпінь". 

Зауважимо, що в селищі проживає 21 тис людей, однак каналізація в Гостомелі є лише в центрі, районі склозаводу, військового містечка, аеропорту і на Баланівці. У переважній більшості приватного сектора Гостомеля централізована система каналізування відсутня - люди використовують вигрібні ями, поруч з якими розташовані колодязі з питною водою. Таким чином вода у верхньому горизонті заражена.

Щоб вирішити цю проблему Максим Плешко пропонує розширити централізовану систему водовідведення каналізаційних стоків у селищі. Роботи по розширенню почалися ще шість років тому. Щоб підключитися до центрального колектора залишилося прокласти 500 м труб, але усе зупинилося - місцеві мешканці виступили проти прокладання труб через вузький провулок, побоялися що заваляться їхні паркани.

Проєкт реальний, коштує 2,5-3 млн, що цілком під силу міцевому бюджету Гостомеля, потрібно тільки поговорити з людьми, пояснити ситуацію. Проте у місцевої влади інші пріоритети, - додає авто відео.

Нагадаємо, що в селищі міського типу Гостомель підприємство, з яким укладали договори з капітального ремонту дахів будинків, привласнило майже 500 тисяч гривень бюджетних коштів


Читати "Моя Київщина" у Facebook