#

Гройсман назвав причину мільярдних дотацій для "Миронівського хлібопродукту"

25.02.2019 17:32
Гройсман назвав причину мільярдних дотацій для "Миронівського хлібопродукту"
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України заявляє, що уряд нікого не дотує персонально, а допомогу спрямовують на підприємства, які створюють робочі місця

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав в інтерв’ю LIGA.net, відповідаючи на питання, чому прибутковий бізнес, зокрема, компанія "МХП" Юрія Косюка, отримує допомогу з держбюджету, передає інформаційний портал "Моя Київщина".

"Ми взагалі нікого не дотуємо персонально. Ми дотуємо тих, хто створює робочі місця в Україні. Крапка", - підкреслив Гройсман.

Також глава уряду навів приклад дотацій для виробників української сільгосптехніки.

"Вони всі прибуткові. Навіщо я це роблю? З однієї причини. Я хочу, щоб ще більше українського техніки вироблялося", - сказав він.

Гройсман нагадав про роботу мультиплікатора – на одну гривню, яку компенсує уряд, аграрії вкладають чотири свої.

"Також уряд дотує ВРХ-підприємства. Вони прибуткові, але я їх доходи навіть не рахую. Мені цікаво, щоб в Україні був насичений, а значить більш дешевий ринок м’яса", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, в 2018 році фірми, пов'язані з Юрієм Косюк, отримали найбільше дотацій з державного бюджету – близько 970 млн грн.

"МХП" – найбільший виробник курятини в Україні. За даними компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. На українському ринку МХП представлений торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинский", "Фуагра" і інші.

Чистий прибуток агрохолдингу МХП за підсумками дев'яти місяців 2018 року склав $ 142 млн, що на 44% нижче за аналогічний період 2017 року ($ 251 млн).

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: