#

Громада Тарасівки не дозволила прийняти генплан голови

12.04.2019 10:58
 Громада Тарасівки не дозволила прийняти генплан голови
Громада Тарасівки

Учора, 11 квітня, місцеві жителі зірвали чергову сесію Тарасівської сільської ради, щоб не дозволити ухвалити генплан Володимира Сизона

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"з покликанням на "Погляд".

Громада прийшла за поясненнями до голови, коли дізналася від місцевих опозиційних депутатів, що генеральний план села містить величезну кількість помилок і не включає ні медзаклади, ні школи. Близько п’ятдесяти чоловік змушені були тулитися в коридорі біля зали, адже за регламентом очільника громади в сесійній залі можуть знаходитись тільки депутати.

На недоліки генплану вказав запрошений депутат районної ради та голова земельної комісії Леонід Юрченко: "Чотири роки ми не можемо прийняти генплан, дев’ять місяців він знаходиться на доопрацюванні. Нічого не зробили – і купа помилок! Розрахунки я подав кожному депутату, чітко показано, що населення становить 24 тисячі. Чому у цьому генплані – 17 800? На основі кількості жителів розраховується кількість місць у садочках, вода, каналізація, поліклініка. До речі, поліклініки в генеральному плані взагалі немає".

Про своє невдоволення генеральним планом повідомив і депутат Юрій Середа: "Проектанти, які розраховували нові документи згідно із ДБН, робили це за новими ДБН, які не відповідають дійсності. Також закон зобов’язує проводити окрему процедуру стратегічно-екологічної оцінки. Цієї норми до 2018 року не було".

Проте голова сільської ради байдуже спостерігав за виступами кожного, а його депутати займалися власними справами в телефонах. Тоді, коли гість із районної ради заявив Володимиру Сизону, що він має послухати громаду, до зали прорвались жителі села.

На їх вимогу, голова все ж таки вирішив розповісти про позитивні сторони генерального плану в такій редакції: "Всі говорять про недостатню кількість місць для відпочинку. Але ніхто не говорить, що вже очищено ставок від церкви до великого ставка. Розроблений проект відновлення водойми між залізницею та вулицею Ніни Майбороди. Проектом також передбачено будівництво ще трьох дитсадочків, на один із яких вже завершується розробку проектної документації – на вулиці Братів Чмилів".

Але це не переконало жителів, які й надалі продовжували вимагати або відправити генплан на доопрацювання, або закрити сесію. Володимир Сизон обрав друге.
Нагадаємо, що в прокуратурі Київщини повідомили про оскарження рішення Крюківщинської сільської ради, яким було затверджено генеральний план села.
 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: