#

Громади Київщини можуть отримати додатково близько 600 млн грн

18.05.2021 17:00
Громади Київщини можуть отримати додатково близько 600 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Громади Київської області у разі збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування ПДФО до 65% отримають додатковий ресурс в сумі 565 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Київське регіональне відділення Асоціації міст України" у Facebook.

На розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету знаходяться розроблені Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів законопроекти, що пропонують збільшити частку зарахування ПДФО до бюджетів громад із 60 до 65 відсотків

Збільшення відсотку зарахування ПДФО на 5% - це додатковий фінансовий ресурс обсягом 11,1 млрд грн, який посилить фінансову спроможність громад та зміцнить матеріально-фінансову базу місцевого самоврядування.

Громади Київської області у разі збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування ПДФО до 65% отримають додатковий ресурс в сумі 565 млн грн. Це дозволить частково компенсувати видатки перекладені державою на органи місцевого самоврядування, а саме: на утримання закладів профтехосвіти; фінансування державних соціальних гарантій; виплату заробітної плати непедагогічним працівникам закладів середньої освіти, утримання таких закладів, забезпечення навчального процесу; фінансування комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я. Також громади матимуть можливість покращувати систему охорону здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру, благоустрій тощо.

22 квітня 2021 року Правління Асоціації міст України підтримало законопроєкти щодо збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

Також нагадаємо, що на Київщині виставили на аукціон з продажу Ірпінський виправний центр та чотири нежитлові будівлі в Броварах та Фастівському районі.

На зображенні може бути: текст

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: