#

Громади Васильківщини стануть частиною трьох районів області (ФОТО)

01.07.2020 10:23
Громади Васильківщини стануть частиною трьох районів області (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Васильківський район, який раніше мав стати частиною Фастівського, відтепер розподілять між трьома адміністративними одиницями столичної області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Васильківська районна рада" у Facebook.

Зауважимо, що раніше Кабінет Міністрів України схвалив пропозицію Київської ОДА щодо нового районування області, відповідно до якої на території столичної замість 25 районів залишиться лише шість: Бориспільський, Бучанський, Фастівський, Переяславський, Обухівський та Білоцерківський. Зауважимо, що таке рішення було схвалене на рівні міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Раніше, "Моя Київщина" повідомляла, що жителів Васильківщини віднесли до Фастівського району. Очевидно, що таке рішення Київської ОДА викликало обурення васильківчан. Відтак, 12 червня цього року міський голова Василькова Володимир Сабадаш закликав жителів міста підписати звернення щодо збереження Васильківського району.

Однак, учора, 30 червня, на профільному Комітеті Верховної Ради вирішили, що територію Васильківщини доцільніше буде поділити між трьома районами Київщини: Обухівським, Фастівським та Білоцерківським.

Відтак, Васильківська ОТГ тепер стане частиною Обухівського району із центром у місті Обухів. Зауважимо, що до складу цього району увійдуть також Богуславська, Кагарлицька, Миронівська, Українська та Ржищівська міські територіальні громади, а також Козинська селищна.

Глевахівська та Калинівська ОТГ увійдуть до Фастівського району із центром у Фастові. Загалом Фастівщина складатиметься із Бишівської сільської, Боярської міської, Гатненської сільської, Кожанської селищної, Макарівської селищної, Томашівської сільської, Фастівської міської, Феодосіївської сільської та Чабанівської селищної територіальних громад.

Окрім цього, варто сказати, що Гребінківська та Ковалівська ОТГ стануть частиною Білоцерківського району. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook