#

Громадський контроль: у Вишгороді активісти розповідали про корупцію

14.02.2020 16:15
Громадський контроль: у Вишгороді активісти розповідали про корупцію
Фото з місця події

Сьогодні, 14 лютого, ключовою темою зустрічі народного депутата від 96 округу Ольги Василевської-Смаглюк та начальника Головного управління Національної поліції Київської області Андрія Нєбитова з громадськістю низки районів Київщини було питання рівня корупції на місцях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Погляд".

Варто зазначити, що громадяни  Вишгородського, Бородянського, Іванківського, міста Бучі дуже переймаються питанням хабарності. Люди не лише просили правоохоронців діяти активніше, а й нарікали на відсутність реакції поліції в деяких випадках. 

Окрім цього активно обговорювалися теми муніципального транспорту у Вишгороді,  нелегальних перевезеннь із Вишгорода до Києва, на які правоохоронці закривають очі. Зокрема, депутат Вишгородської міської ради Валерій Виговський зауважив, уже три роки в місті діє нелегальний маршрут, який курсує від ЖК "Ярославичі" у Вишгороді до столичної станції метро "Почайна".  Кілька років тому була пропозиція зробити маршрут легітимним але ніхто не відреагував. Ба більше, представники Вишгородського, Бородянського та інших районів повідомили, що на території районів діють підприємства, які наносять шкоду довкіллю або в незаконний спосіб використовують надра,  але на це належної реакції правоохоронців немає.

Громадяни надіються, що поліція все ж таки припинить корупційну діяльність у районах.

Ольга Василевська-Смаглюк висловила сподівання, що активність поліції після зустрічі посилиться. Андрій Нєбитов пообіцяв вжити дієвих заходів для встановлення істини, і попросив активістів не збавляти громадський тиск і контроль. Також він повідомив про те, що можлива зміна керівників районних відділів поліції кількох районів. "Лише у зв’язці поліції, громади й місцевих органів влади потрібно вирішувати проблеми", зазначив він.

Нагадаємо, що в селі Нові Петрівці Вишгородського району сталася аварія за участю таксі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: