#

Група дітей з Київщини стала жертвою масового отруєння у оздоровчому таборі (ФОТО)

13.07.2019 10:42
 Група дітей з Київщини стала жертвою масового отруєння у оздоровчому таборі (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 12 липня, в дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Медик-2", що знаходиться у Одеській області, було госпіталізовано з ознаками отруєння 10 дітей з селища Гребінки, 25 дітей з села Путрівка та 1 дитина з села Дзвінкове Васильківського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Сергія Кудренко у Faсebook.

З 12 липня до до КНП "Білгород-Дністровська міська багатопрофільна лікарня" Білгород-Дністровської міської ради було госпіталізовано 10 дітей з смт Гребінки, 25 дітей з с.Путрівка та 1 дитина з с.Дзвінкове Васильківського району, які знаходились на відпочинку в дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Медик-2" смт Сергіївка. Діти потрапили в лікарню з ознаками харчового отруєння та скаргами на болі в животі. 

Група дітей з Васильківського району була направлена на оздоровлення до закладу сільськими радами за сільські бюджетні кошти та кошти батьків. Організовували відпочинок сільські ради. 

Хоча Васильківська райдержадміністрація і не є організатором даного відпочинку дітей Васильківського району (організатором оздоровлення є сільські та селищні ради за кошти місцевих бюджетів та кошти батьків), але всі ці діти – це діти нашого Васильківського району.

Наразі всі діти з ознаками отруєння госпіталізовані, їм надається медична допомога. Щодо інших дітей, які відпочивали в таборі, то частину з них забрали батьки власним транспортом, а частину дітей заберуть автобусом, який вже зараз виїхав з міста Василькова.

"Хочу зазначити, що керівництво Одеської області оперативно втрутилось в ситуацію. Зв’язався з заступником голови облдержадміністрації та міським головою. З метою встановлення причин виникнення спалаху, факторів передачі та джерела інфекції, визначення меж осередку, його локалізації і ліквідації, створено обласну комісію під головуванням директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Теряєвої О.Г., у складі начальника головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Кустурова В.Б., та фахівців ДУ "Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України", яка працює безпосередньо в осередку спалаху (відібрано 10 проб харчових продуктів, у тому числі 8 - добових проб та 2 проби сировини (риба, курячі стегенця), 30 змивів із зовнішнього середовища та 2 проби води (харчоблок та корпус) для лабораторного дослідження)",- говорить Сергій Кудренко.

Наразі протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають. Також відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та виділено 24 тисячі гривень з місцевого бюджету на лікування хворих дітей. На території табору чергує бригада екстреної медичної допомоги. Медики діагностували у дітей гострий гастроентероколіт.

"Ситуацію безпосередньо координує директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Олена Теряєва. Вживаються всі необхідні заходи для з’ясування причини виникнення отруєння. Стан дітей легкої та середньої тяжкості. Діти отримують всю необхідну терапію. У лікарнях достатня кількість медичних препаратів для шокової, дезинтоксаційної терапій", - повідомляє виконуюча обов’язки голови обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

Також нагадаємо, що в липні минулого року у Баришівці в таборі "Поляна" сталося масове отруєння, тоді постраждало 17 дітей.  

Дитячий оздоровчо-спортивний табір "Медик -2" смт Сергіївка, м. Білгород – Дністровськ перебуває у приватній власності. На відпочинок до табору 09 липня 2019 року прибуло 54 дитини з с.Путрівка, 35 дітей з смт Гребінки та 16 дітей з с.Дзвінкове Васильківського району. Всього в таборі знаходилось 226 дітей з Київської та Чернігівської областей. 

Ситуація знаходиться на особистому контролі у керівництва Васильківського району. 

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: