#

Ініціатива "Допомога Схід" за сприяння Генштабу доставила в район проведення ООС "гуманітарку" на суму майже 11 млн грн

09.09.2019 11:15
Ініціатива "Допомога Схід" за сприяння Генштабу доставила в район проведення ООС "гуманітарку" на суму майже 11 млн грн
Фото з місця події

Стало відомо, що за дорученням начальника Генерального штабу ЗС України та завдяки роботі стратегічної гуманітарної ініціативи "Допомога Схід" у район проведення ООС доставлено гуманітарних вантажів на суму майже 11 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Армія.inform".

В Одесі делегатів більш як 20 міжнародних та українських представництв AсМАП поінформували про взаємодію українського війська з вітчизняними міжнародними автомобільними перевізниками в рамках реалізації стратегічного гуманітарного проекту "Допомога Схід".

Загалом протягом усього періоду існування програми "Допомога Схід" за підтримки АсМАП України із Франції до району ООС доставлено гуманітарну допомогу на суму понад 11 мільйонів гривень. З яких 1,2 млн грн надійшло безпосередньо у військові мобільні госпіталі Об’єднаних сил. Весь вантаж передано до 28 цивільних медичних та геріатричних закладів, лікарень, амбулаторій, будинків інвалідів, що знаходяться на території Луганської та Донецької областей. Це різноманітне медичне обладнання, меблі, ортези, гігієнічні засоби, одяг для лікарів, інвалідні візки та інші необхідні лікарям та хворим речі.

Допомога, зокрема, надійшла до Мар’їнської центральної районної лікарні, Нижнянського обласного психоневрологічного інтернату, Теплівського обласного психоневрологічного інтернату Луганської обласної клінічної лікарні, Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, Краматорського міського онкодиспансеру, Гірської центральної районної лікарні, Світлодарської центральної районної лікарні та Краматорського пологового будинку та інших тощо.

Під час робочих обговорень було окреслено подальші плани ділової співпраці. Вітчизняні перевізники запевнили військових, що проект "Домомога Схід" неодмінно триватиме.

Також нагадаємо, що в Ірпені волонтери, місцеві підприємці та жителі зібрали й відправили гуманітарну допомогу на Схід.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: