#

Інклюзивний театр Вишгорода презентував новий проєкт вистави (ФОТО)

02.08.2019 14:15
Інклюзивний театр Вишгорода презентував новий проєкт вистави (ФОТО)
Фото юних акторів

Учора, 1 серпня, у Вишгородському будинку культури інклюзивний театр "Perfeco in Kilaba" презентував початок роботи над виставою "Колискова для дракона"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Дитячий інклюзивний театр "Perfeco in Kilaba" вже не перший раз порадує публіку своїми виставами. До цього вже була вистава "Літо в долонях". Також "Perfeco in Kilaba" став переможцем грантового проєкту Українського культурного фонду.

Уляна Данилюк – засновниця, художній керівник і режисер-постановник театру розповідає, що зараз у театрі займається 16 дітей. Більшість із них – особливі, але є і звичайні, як їх називають, нормотипові.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Також участь у репетиціях беруть дорослі, серед яких і батьки маленьких акторів. У прем’єрі планують задіяти 60-70 осіб. Крім "Perfeco in Kilaba", у виставі візьмуть участь хореографічний колектив "Мозаїка", керівник якого Тетяна Катеринич є хореографом усього спектаклю, та вокальна студія "Спів".

УКФ Відділу культури, національностей та релігій ВРДА виділив на реалізацію проєкту 458 тисяч гривень, які будуть спрямовані на декорації, костюми, оренду обладнання тощо.

Також залучено фахівців, які допоможуть особливим дітям впоратися з ролями. Термін реалізації проєкту – 4 місяці, і в кінці жовтня вже має відбутись прем’єра.

Також нагадаємо, що ірпінський пам’ятник Леніну прикрасив нову книжку Нобелівського лауреата білоруської письменниці Світлани Алексієвич "Час секонд-хенд (кінець червоної людини)".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: