#

Інтернет у селах Київщини можуть провести за кошти держбюджету

16.04.2021 20:30
Інтернет у селах Київщини можуть провести за кошти держбюджету
Фото з мережі інтернет

Міністерство цифрової трансформації України ініціювало проєкт, за яким села Київщини мають можливість отримати субвенцію з державного бюджету, щоб підключити до Інтернету навчальні, медичні та культурні заклади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Шугалій зазначив, що для участі про проєкті потрібно подати заявку.

Рекомендую жителям сіл нашої області, обов’язково уточнити в голів їх територіальних громад, чи вони вже подали до Міністерства цифрової трансформації заявку на отримання Інтернет-субвенції. Якщо ні, обов’язково наполягайте, щоб вони це зробили. Інакше можливість отримати кошти з державного бюджету на підключення до Інтернету буде втрачено. До речі, дізнатись, чи бере ваша громада участь у проєкті можна й за допомогою онлайн-дашборду.

Передбачається чотири етапи реалізації проєкту:

  • попередній відбір заявок;
  • офіційний збір заявок;
  • розподіл коштів;
  • проведення закупівель.

Наразі Міністерство цифрової трансформації проводить попередній відбір заявок. Для отримання коштів голова ТГ повинен заповнити та подати до Міністерства цифрової трансформації клопотання про підключення до ШСД закладів соціальної інфраструктури.

Наразі уже понад 600 органів місцевого самоврядування в країні подали попередні заявки на участь у проєкті. Загалом планують охопити три тисячі сіл в Україні, на що з державного бюджету спрямують 500 млн грн.

Нагадаємо, що дитячий омбудсмен Микола Кулеба звернувся в правоохоронні органи через скандал навколо відносин і відвертих постів восьмирічної Мілани Маханець і 13-річного блогера Паші Пая.

Читати "Моя Київщина" у Facebook