#

Ірпінь і загалом Приірпіння багаті на поклади бурштину, - Галина Симха

24.12.2019 08:23
Ірпінь і загалом Приірпіння багаті на поклади бурштину, - Галина Симха
Галина Симха

Керівник Асоціації "Український буршиновий світ" Галина Симха розповіла журналістам, що Приірпіння багате на поклади бурштину

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ITV".

"Ваші науковці, краєзнавці вже знають про це, а загалом для ірпінців ще невідомо, що Ірпінь і Приірпіння багаті на поклади бурштину, які дуже глибоко знаходяться. Цей сонячний камінь гріє цю землю", – сказала вона.

"Це виклик, але насправді це реалії", – зазначила Галина Симха, зауваживши, що в музеї Національної академії наук України є археологічні знахідки, які підтверджують наявність бурштину на території Приірпіння.

За її словами, один із музеїв, локація однієї з презентацій сонячного каменю – як приводу для національної гордості України – буде в Ірпені.

Очільниця асоціації відзначила, що саме з цим фактом пов’язане відкриття в Ірпені бурштинової виставки "Резиденція ангелів".

"Резиденція ангелів” відкривається дуже потужним ангелом – його фреска у Видубицькому монастирі має вже тисячу років. Відтворена в українському бурштині – в сонячному камені – ця мозаїчна робота сьогодні презентується тут. Наші бурштинові ангели будуть супроводжувати всі свята в Ірпені – від св. Миколая до завершення Різдвяних свят", – повідомила Галина Симха.

Також нагадаємо, що 22 серпня в аеропорту "Бориспіль" прикордонники знайшли у двох громадян Китаю 50 кг бурштину.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: