#

Ірпінець встановив національний рекорд України, віджавшись на одній руці 50 разів

04.11.2022 17:30
Ірпінець встановив національний рекорд України, віджавшись на одній руці 50 разів
Фото з місця події

Житель Ірпеня, 21-річний Богдан Степанюк, встановив національний рекорд України в категорії "Найбільша кількість віджимань від підлоги на одній руці за 30 секунд"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Gazeta.ua".

Богдан Степанюк побив попередній рекорд, що належав Євгенові Пилипенку з Чернігівської області – 8 років тому він віджався на 15 разів менше.

Рекордсмен розповів:

Пропонували встановити рекорд у Києві, але вирішив, що це має відбутися в Ірпені, говорить Богдан Степанюк. По-перше, це моє рідне місто, по-друге, символ нескореності українців. З початком повномасштабної війни я хотів вступити до тероборони Ірпеня, але мене не взяли. Проте я не міг сидіти вдома, прагнув бути корисним. Почав допомагати нашим хлопцям. Був вражений, коли наші воїни, маючи в рази менше озброєння, відбили колону російської техніки. Це неймовірно. Тому свій рекорд присвятив нашим захисникам.

Із 13 років Богдан займався різними видами спорту – змішаним єдиноборством, боксом, кросфітом, хортингом. У 16 років хлопець хотів установити рекорд України з віджимання на брусах. Богдан розповів, чому цього не сталося:

Тоді в мене була ще недосконала техніка, і я здався. Припинив тренуватися, бо з 17 років почав працювати вантажником.

Згодом Богдан опанував професію барбера і зараз працює у барбер-шопі. До спорту Богдан Степанюк повернувся випадково, побачивши відео, на якому Брюс Лі віджимається на двох пальцях. Тоді хлопець захотів навчитися віджиматися на одній руці.

Керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова зазначила:

Віджимання на одній руці на швидкість – технічно складна вправа. Богдан ще раз довів, що українці – найсильніша нація, і нас не зламати. Цей рекорд на межі можливого, він протримається багато років. Не скоро знайдеться той, хто наважиться його побити.

Нагадаємо, що одразу семеро учнів Ірпінської дитячої школи мистецтв імені Михайла Вериківського стали лауреатами престижного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького виконавського мистецтва "Кампанелла", що відбувся в Києві.

Читати "Моя Київщина" у Facebook