#

Ірпінська громада отримала у комунальну власність приміщення амбулаторії №5

25.03.2021 13:20
Ірпінська громада отримала у комунальну власність приміщення амбулаторії №5
Фото з місця події

Ірпінська громада отримала у комунальну власність приміщення амбулаторії №5, що розташовується на вулиці Білокур

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олександра Маркушина у Facebook.

Зазначимо, що цей медзаклад відкрили у січні 2020 року. Наразі амбулаторія успішно працює, обслуговуючи 10 тисяч пацієнтів.

До моменту відкриття цієї амбулаторії мешканцям того мікрорайону для отримання первинної меддопомоги доводилося добиратися в центр Ірпеня. А це було дуже незручно, особливо людям похилого віку та матусям із дітьми. Тому було прийнято рішення взяти в оренду приміщення (оскільки придбати на той час не було можливості) та оперативно облаштувати сучасну амбулаторію. Так і зробили, – розповів мер Ірпеня.

За словами Олександра Маркушина, вони знайшли приміщення відповідної площі – понад 212 кв м і домовилися з власником про те, що він за власні кошти зробить ремонт. Він звернув увагу на те, що ремонт для амбулаторії має свої особливості щодо комунікацій і коштує дорожче звичайного "офісного" ремонту.

Вартість оренди складала 55 650 грн в місяць. За рік місто та Центр первинної медико-санітарної допомоги виплатили власнику 667 800  грн. Звичайно, ми розуміли, що це не малі кошти, а орендувати приміщення роками для міста – невигідно. Тож ми провели перемовини з власником, і нам вдалося його переконати продати приміщення, – додав очільник Ірпеня.

Була виставлена ринкова ціна (з врахуванням уже проведеного ремонту власником) – 5 498 570 грн. Ці кошти будуть окуплені за вісім років.

І ще одна приємна новина – на останній сесії ми виділили кошти на ремонт приміщення нової амбулаторії на вулиці Університетській (біля Центрального парку). Тож для мешканців того району вже зовсім скоро первинна медична допомога стане ще ближчою, – наголосив Маркушин.

Нагадаємо, що фігурант кримінальної справи щодо корупції Олександр Юрченко поцікавився у колеги зі "Слуги народу" Олександра Горобця, чи здадуть будинок його знайомих в Ірпені.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: