#

Ірпінські ліцеїсти вибороли перемогу у Всеукраїнському проєкті "Відкривай Україну"

16.11.2020 13:00
Ірпінські ліцеїсти вибороли перемогу у Всеукраїнському проєкті "Відкривай Україну"
Фото з мережі Інтернет

Команда "Варяги" Ірпінського академічного ліцею Національного університету біоресурсів і природокористування здобула перемогу у Всеукраїнському освітньому проєкті "Відкривай Україну"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Освітній проєкт "Відкривай Україну"" у Facebook.

У суперфіналі ліцеїсти з Ірпеня залишили позаду п’ять команд із Львівської, Волинської, Рівненської, Донецької та Харківської областей. Нагадаємо, що у 2020 році  у проєкті "Відкривай Україну" взяли участь 650 команд із усієї України, у півфінал вийшли 114, у фінал — 24.

У ході змагання "Варяги" представили два свої проєкти. Учитель-ментор команди  педагог-організатор ліцею Наталія Шмарко.

Команда вийшла на захист природи від сміття та запровадила шкільне сортування. Результати проєкту: придбані баки для сортування сміття в їдальню ліцею; придбані сортувальні смітники в окремих класах; розроблено інформативні картки щодо сортування сміття в громадських організаціях та фондах; започатковано співпрацю з підприємством із сортування сміття. А також проведено просвітницьку діяльність щодо сортування сміття серед людей з вадами слуху. Започатковано новий проєкт "Україна говорить жестами,  розповідають на сторінці навчального закладу.
Про шалений успіх проєкту "Варягів" під назвою "Україна говорить жестами" свідчить потужна емоційна хвиля з усіх куточків України. Ідею підтримали мовознавець Олександр Авраменко, ведучий телепрограм "Сніданок з 1+1" та "Голос країни" Анатолій Яцечко, співаки гурту "ZBSband" Богдан Байлук та Владислав Оніщенко, актори театру "Золоті Ворота" та багато інших, – зазначають у ліцеї.

Проєкт "Відкривай Україну" реалізовується за сприяння Міністерства освіти і науки й Міністерства молоді та спорту України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram