#

Ірпінський ЦНАП одним із перших запровадить онлайн реєстрацію місця проживання

05.08.2021 13:18
Ірпінський ЦНАП одним із перших запровадить онлайн реєстрацію місця проживання
Фото з мережі Інтернет

Ірпінь увійшов у першу п’ятірку міст України, у яких запровадять електронну реєстрацію місця проживання – дистанційну послугу, яка буде доступна в смартфоні без відвідування Центру надання адмінпослуг (ЦНАП)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Це пілотний проєкт, у рамках якого відбуватиметься тестування новинки. Також Ірпінь буде одним із перших міст, де з’явиться можливість сплачувати адміністративний збір у режимі онлайн. У ЦНАПі Ірпінської міськради вже активно готуються до підключення цих та інших електронних публічних послуг через портал "Дія".

Заступниця начальника ЦНАП Олеся Каранюк зазначила, що фахівці, які відповідатимуть за ці напрямки, вже пройшли підготовку з проведення електронної реєстрації місця проживання і тепер готуються до роботи з інформаційною системою "Вулик".

Уже сьогодні, 5 серпня, адміністратори ЦНАП пройдуть одноденне навчання щодо роботи з інформаційною системою “Вулик” та пов’язаними з нею функціями "Дії".

Також на порталі "Дія" доступна послуга дистанційної реєстрації ФОП чи ТОВ. Щоб внести зміни до видів економічної діяльності чи інших відомостей про підприємця, теж не обов’язково йти в ЦНАП – це можна зробити онлайн за допомогою "Дії". Доступні й послуги отримання електронних довідок та витягів із державних реєстрів.

Олеся Каранюк запевняє:

Ми закликаємо мешканців громади ознайомитися з електронними послугами, доступними на офіційному порталі "Дія", щоб максимально зекономити свій час, отримавши необхідну послугу онлайн.

Нагадаємо, що 4 серпня в Києві ветеран АТО, мешканець Ірпеня з гранатою в руках прорвався до будівлі Кабінету міністрів, поліція його затримала.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: