#

Ірпінський поет Василь Шаройко помер на 91-му році життя

19.12.2019 08:51
Ірпінський поет Василь Шаройко помер на 91-му році життя
Василь Шаройко

Учора, 18 грудня, поховали українського поета, гумориста Василя Шаройко, який жив в Ірпені

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну спілку письменників України.

Як зазначається, 14 грудня перестало битися серце українського гумориста та автора творів для дітей Василя Шаройка. Похорон письменника відбувся 18 грудня в Херсоні, де він провів значну частину власного життя.

Василь Никифорович народився 1 травня 1929 року в селі Андрійковичі Брянської області в селянській родині. Після смерті матері переїхав до родичів у село Чистопілля Херсонської області. Майбутній поет закінчив Нікопольське педучилище, філологічний факультет Кіровоградського педінституту та юрфак Київського університету імені Тараса Шевченка. Працював учителем української мови і літератури та директором у школах на Херсонщині та Вінниччині.

Поет видав 34 книжки віршів для дітей та дорослих, займався перекладами окремих творів багатьох російських та білоруських поетів-гумористів. Василь був членом Національної спілки письменників України з 1984 року.

Остання книга автора – збірка вибраних поезій із символічною назвою "Не розстануся я з вами" – була видана до його 90-ліття. 15 травня цього року поет презентував її в Ірпінській центральній міській бібліотеці.

Також нагадаємо, що в Ірпені зібралися молодіжні лідери Київщини для участі у дводенному форумі "Молодь всюди", який організували Київська облдержадміністрація та Молодіжна рада.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: