#

Історики знайшли невідомі листи письменника з Макарівщини (ФОТО)

02.09.2019 10:16
Історики знайшли невідомі листи письменника з Макарівщини (ФОТО)
Німецький документ із фотографією письменника

У фондах Державного архіву Київської області знайшли 70 листів, надісланих письменнику Володимиру Малику з рідних Новосілок Макарівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку проекту НепрOSTI  у Facebook.

Поціновувачам його творчості відомо, що в роки Другої світової війни Володимир Кирилович був на примусових роботах у Німеччині, але про цю сторінку біографії він після повернення не любив згадувати. Лише після видання спогадів письменника відкрилися окремі невідомі факти його біографії.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У рамках проекту НепрOSTI, у фондах ДАКО віднайшли німецький документ із фотографією письменника й досить цікаву автобіографію про перебування на примусових роботах. Крім того, нещодавно знайшли також 70 листів із рідного села Малика — Новосілки.

Довідково:

Володимир Малик (справжнє прізвище — Сиченко) — український письменник, який писав казки для дітей, пригодницькі романи для підлітків, а також історичні романи. На честь письменника заснована Премія імені В. Малика, якою нагороджують діячів культури, науки, громадських активістів та підприємців.

Також нагадаємо, що український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч Іван Драч помер у Феофанії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: