#

Італія допоможе у відновленні Центрального будинку культури Ірпеня (ФОТО)

29.05.2023 11:00
Італія допоможе у відновленні Центрального будинку культури Ірпеня (ФОТО)
Фото з місця подій

Італійська компанія "Restauro e arte", яка спеціалізується на відновленні архітектурних та культурних пам’яток, допоможе правильно відновити Центральний будинок культури Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис першого в Україні проєкту з відновлення "Irpin Reconstruction Summit".

Її представник — Алессандро Чіні відвідав Ірпінь і разом із архітекторами Irpin Reconstruction Summit оглянув зруйновану пам’ятку культури.

Італійський фахівець приїхав в Ірпінь, щоб провести першу оцінку масштабів робіт, а також розробити й надати свої пропозиції та бачення реконструкції будинку культури. Як відомо, він був зруйнованої внаслідок російської ракетної атаки у березні 2022 року.

Алессандро Чіні зазначив:

Я та моя компанія вже 25 років займаємось відновленням культурних та історичних об’єктів, проте таких масштабів пошкодження та руйнування я ніколи не бачив, навіть скло розплавилося під екстремальними температурами. Бачачи це, усвідомлюєш наскільки варварськими та жорстокими були дії росіян. І саме тому я тут, адже такого роду будівлі є надзвичайно важливі для колективної пам’яті міста і їх відновлення є чи не одним з найважливіших факторів у поверненні містом свого звичного вигляду.

Варто зазначити, Центральний будинок культури Ірпеня, збудований в 1954 році, внесений ЮНЕСКО до списку об’єктів культури, які були пошкоджені внаслідок російської агресії в Україні. Зараз у переліку — 90 таких будівель.

Нагадаємо, що в Ірпені презентували проєкт комплексної відбудови приватного сектору міста.

На зображенні може бути: текст «IIRPIN RECONSTRUCTION SUMMIT»

На зображенні може бути: 2 людини та текст

На зображенні може бути: текст «IRPIN RECONSTRUCTION SUMMIT»

Читати "Моя Київщина" у Facebook