#

Із пожежею в Чорнобильській зоні борються вже третю добу (ВІДЕО)

06.04.2020 06:40
Із пожежею в Чорнобильській зоні борються вже третю добу (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на території Котовського лісництва, що у зоні відчуження, рятувальники вже третю добу намагаються загасити масштабну пожежу

Станом на ранок 6 квітня рятувальники працюють між селами Володимирівка та  Жовтневе. Тут вогонь охопив територію, площею близько 20 га. На місці події намагаються загасити займання 124 чоловіки та 28 одиниць техніки. Ба більше, з вогнем борються за допомогою двох літаків АН – 32П та вертольота МІ - 8. Щоб загасити вогонь в епіцентр пожежі вже було скинути майже 174 тонни води. 

Ще один осередок пожежі - поблизу села Рагівка. Тут горить ліс, площею близько 5 га. До гасіння залучено 14 чоловік та 4 одиниці техніки. На щастя, радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (місто Київ – 0,014 мР/год, Київська область – в межах 0,012 мР/год, у місті Чорнобиль – 0,020 мР/год. Максимально допустимий природний фон 0,05 мР/год).

Нагадаємо, що в селі Володимирівка на території Котовського лісництва, що у зоні відчуження, загорання лісового масиву зайняло 100 га.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: