#

Із вогнем у Чорнобильській зоні борються пожежники із декількох областей України (ФОТО)

21.04.2020 10:32
Із вогнем у Чорнобильській зоні борються пожежники із декількох областей України (ФОТО)
Фото з першоджерела

Стало відомо, що над ліквідацією пожеж у зоні відчуження працюють вогнеборці із Рівненської, Полтавської та Кіровоградської областей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на головне управління ДСНС у Рівненській області, допис Віталія Миронюка у Facebook, "Кременчук Today".

Варто зауважити, що вчора, 20 квітня, на допомогу київським вогнеборцям було направлено 25 чоловік особового складу пожежників Рівненщини.

"Наразі це вже шоста ротація бійців рівненського гарнізону ДСНС до Зони відчуження, де тривають заходи щодо остаточної ліквідації осередків пожеж", - йдеться у повідомленні.

До того ж, гасити пожежу в зоні відчуження вирушили також 76 рятувальників Кіровоградщини та 14 одиниць техніки.

"Наразі вже 107 рятувальників та 20 пожежно-рятувальних автомобілів з Кіровоградського гарнізону перебуває у Зоні відчуження, де котру добу тривають пожежі", - зазначає Віталій Миронюк.

Окрім цього, зведений загін із 119 чоловік особового складу та 25 одиниць техніки ДСНС з Полтавщини також гасять лісові пожежі у Зоні відчуження.

Варто зауважити, що для вогнеборців розгорнули пересувний пункт у місті Чорнобиль. Там є місця для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах, також рятувальників забезпечено продуктами харчування. Снідають та вечеряють рятувальники в пунктах життєзабезпечення. Обіди доставляються до місця гасіння пожеж.

До гасіння пожеж загалом задіяні 1205 чоловік та 250 одиниць техніки, в тому числі 3 гелікоптери.

На щастя, спільними зусиллями вдалося загасити один із чотирьох осередків пожежі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: