#

Із зони ЧАЕС хотіли вивезти небезпечний метал

16.03.2020 10:27
Із зони ЧАЕС хотіли вивезти небезпечний метал
Фото з місця події

Нещодавно під час патрулювання у відселеному селищі Поліське правоохоронці виявили 55-річного чоловіка, який на велосипеді минаючі контрольно-пропускні пункти проник на територію Чорнобильської зони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

Громадянин намагався перемістити металолом вагою 30 кг, без передбаченого законом дозволу та проведення дозиметричного контролю. За проникнення в зону відчуження без відповідних довільних документів поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних міні­мумів доходів громадян або обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Також нагадаємо, що суперкар McLaren 650S виробництва Британії в результаті спільної роботи тюнінг-ательє Liberty Walk та майстрів компанії Armytrix знайшов модифікацію "Чорнобиль".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: