#

Кабмін виділив 14 млн грн на придбання житла потерпілим від вибуху у Фастові

20.03.2019 17:11
Кабмін виділив 14 млн грн на придбання житла потерпілим від вибуху у Фастові
Вибух у Фастові пошкодив будинок

Сьогодні, 20 березня, Кабінет Міністрів виділив 14 мільйонів гривень із резервного фонду держбюджету на придбання нового житла мешканцям аварійного будинку у Фастові, які потребують відселення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Радіо Свобода".

"Згідно з ухваленою урядом постановою, Мінфін має здійснити переказ зазначених коштів із Резервного фонду держбюджету Київській облдержадміністрації, яка протягом 2 тижнів має погодити із Мінекономрозвитку, Мінрегіоном та Мінфіном перелік усіх необхідних бюджетних витрат для розселення постраждалих від надзвичайної події громадян", - йдеться в повідомленні.

За даними уряду, до 20 грудня 2019 року Київська облдержадміністрація має відзвітувати про використання виділених коштів на нове житло для постраждалих.

Нагадаємо, що 14 грудня у Фастові з невідомих причин стався вибух на четвертому поверсі п’ятиповерхівки. Основною версією причин вибуху в квартирі є витік побутового газу.

Також зазначимо, що обох жертв вибуху в багатоквартирному будинку – Сніжану Дем'яненко та Віталія Бабіченка похоронили у Фастові.

Зазначимо, що Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що остаточну причину вибуху в житловому будинку Фастова не встановлено.

Варто додати, що архітектор Віктор Глеба переконаний, що причиною вибуху в багатоповерхівці Фастова могла бути вибухівка, а не витік газу.

Окрім того, 20 грудня на позачерговій сесії Київської обласної ради депутати підтримали рішення про виділення 1,5 млн грн постраждалим родинам від вибуху в Фастові.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: