#

Камамбер, рікотта і сулугуні: ТОП-7 сироварень Київщини, які варто відвідати (ФОТО)

07.07.2021 11:38
Камамбер, рікотта і сулугуні: ТОП-7 сироварень Київщини, які варто відвідати (ФОТО)
Ферма "Бабині кози"

На Київщині є багато сироварень, які важко оминути увагою та де можна придбати домашній, крафтовий сир і не тільки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Gloss.ua".

Зараз у столиці і передмісті є невеликі фермерські господарства та заклади, які займаються сироварінням. Тверді і м'які сири, бринза, фета, моцарелла, пармезан і брі - все це можна придбати в українських умільців.

Ферма "Бабині кози"

Адреса: вулиця Центральна, 2б, село Галайки, Тетіївський район, Київська область

Зараз на фермі проживають сотні кіз і козенят. Тут виготовляють 20 видів твердого та м'якого сиру. В асортименті також є напівтверді сири, козяча фета, сухі сирні кульки і фреш-сири з різними добавками - в'яленими помідорами, спеціями, часником.

"Доообра ферма"

Адреса: село Івки, Богуславський район, Київська область

Власники ферми навчалися сироварінню у Франції. На даний момент тут виробляють не тільки всілякі сири і молочні продукти, а й інші екологічні продукти. При бажанні можна придбати свіже м'ясо, напівфабрикати, сухі трави та чаї.

Маковецька сироварня при фермі "Семеро козенят"

Адреса: місто Тараща, вулиця Лісова, 35, Київська область

На фермі утримується понад 300 племінних кіз зааненськой породи, велика частина з яких завезена з господарств Німеччини, Австрії та Франції. Крім цього на фермі живуть баранці, корови і два ослика. Тварини більшу частину року перебувають на вільному випасі і харчуються натуральними кормами.

Virtuoso by Lukachivka

Адреса: село Вільховець, Богуславський район, Київської області

В основному на фермі виробляють тверді сири тривалої витримки - від року до півтора років (з природним дозріванням). Але можна тут придбати також і молоді сири, фету і рікотту. Також продають козяче молоко, живі йогурти, сир.

Лісова Ферма - Forest Farm

Адреса: смт Ставище, Київська область

Тут тримають кіз, з молока яких готують сир, випікають екологічний хліб, а батько сімейства будує і обслуговує печі.  Щотижня можна замовити доставку найсвіжіших продуктів на будь-який зручний відділення "Нової пошти".

Фета, рикотта и гауда: 10 сыроварен Киева и области, где производят крафтовые сыры фото 8

Ферма "Zinka"

Адреса: село Усівка, Згурівський район, Київська область

Тут виробляються фермерські продукти з козячого молока: сири, йогурти, сметана, кефір і багато іншого. Можна придбати м'які, тверді та напівтверді козячі сири, сири з травами і томатами, з цвіллю і базиліком, а також сирні рулети і намазки.

Еко-ферма Motherfarm

Адреса: місто Вишневе, вулиця Машинобудівників, 17а

Еко-ферма пропонує не тільки молочні продукти і сири, але і масла, сухофрукти, напої та солодощі. Є у них і безлактозне коров'яче молоко.

Эко-ферма Motherfarm

Нагадаємо, що на сесії депутати Броварської міської ради проголосували за підняття ставок орендної плати за землю у 2-4 рази для 399 підприємств.

Читати "Моя Київщина" у Telegram