#

Капремонт школи зі збитками понад 650 тис грн: на Київщині повідомили про підозру підряднику

02.05.2024 19:56
Капремонт школи зі збитками понад 650 тис грн: на Київщині повідомили про підозру підряднику
Фото з місця події

Поліцейські Київщини повідомили про підозру підряднику, який привласнив понад 650 тисяч гривень під час капітального ремонту та термомодернізації навчального закладу в Немішаєвому 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Відомо, що у 2021 році керівник приватного підприємства уклав договір із селищною радою щодо проведення капітального ремонту та термомодернізації навчального закладу в Немішаєвому. Однак вказані роботи підрядник виконав не в повному обсязі, підробив офіційні акти виконаних робіт, а частину отриманих незаконним шляхом бюджетних коштів перевів на корпоративні рахунки низки компаній. 

Слідством встановлено, що фігурант 60-річний мешканець Київщини усвідомлюючи те, що роботи виконані не в повному обсязі та не відповідають проєктно-кошторисній документації, особисто складав офіційні документи, до яких вносив недостовірні відомості про обсяги виконаних робіт.

Внаслідок цього, підозрюваний безпідставно отримав на рахунки свого товариства понад 650 тисяч гривень бюджетних коштів, з частиною яких провів фінансові операції. 

За фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою, складання завідомо неправдивих офіційних документів та набуття майна, у тому числі здійснення фінансової операції, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України) слідчі Бучанського управління поліції Київщини під процесуальним керівництвом Бучанської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру. 

Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що на Броварщині ексдиректор підрядної організації привласнив майже 200 тис грн під час ремонту закладів освіти.


Читати "Моя Київщина" у Facebook