#

Катування в Кагарлику: у справі з’явилися нові підозрювані (ВІДЕО)

02.07.2020 14:19
Катування в Кагарлику: у справі з’явилися нові підозрювані (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 2 липня, слідчі територіального управління ДБР оголосили про підозру ще двом місцевим поліцейським, які причетні до свавілля у відділку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

Достеменно встановлено, що під час катувань та зґвалтування 26-річної кагарличанки, один із місцевих оперуповноважених за вказівкою безпосереднього керівника утримував потерпілу, коли на неї надягали протигаз та з метою отримання викривальних показів періодично затискав дихальну трубку.

Зауважимо, що після початку досудового розслідування до Державного бюро розслідувань почали звертатися особи, які повідомляли про катування у відділку.

За даними слідства, на початку січня 2020 року працівники Кагарлицького відділення поліції, раніше підозрювані у катуванні та зґвалтуванні, знущалися із двох осіб, щоб ті зізналися в крадіжках. Ці перевертні в поганах били потерпілих, перевозили їх у багажнику за околиці міста, а після повернення до відділку поліції - застосовували до них електричний струм та прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони знаходилися до наступного дня.

Крім того, слідством встановлено, що підозрюваний начальник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у травні 2020 року побив ще одного громадянина. У результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

За даними фактами слідчі ДБР повідомили про підозру ще одному працівнику Кагарлицького відділенні поліції, а також затриманим у травні оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції, які наразі перебувають у Київському слідчому ізоляторі.

Наразі вирішується питання про обрання відносно двох нових підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.


Читати "Моя Київщина" у Facebook