#

Керівництво поліції Києва могло підробити докази щодо перестрілки в Княжичах (ВІДЕО, ФОТО)

04.12.2019 17:23
Керівництво поліції Києва могло підробити докази щодо перестрілки в Княжичах (ВІДЕО, ФОТО)
Фото з місця події

Керівники столичної поліції могли підробити службові документи, аби приховати докази щодо причин смертельної перестрілки між правоохоронцями у селі Княжичі в 2016 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

Прокурори дізналися, що керівники київської поліції, зокрема, начальник Андрій Крищенко, його тодішній заступник Віталій Стрижак, колишній начальник карного розшуку Леонід Курята та інші могли підробити офіційні документи після перестрілки, аби сфальсифікувати докази.

Дослівно рапорт прокурора Дем’янюка: "З метою приховання тяжких та особливо тяжких злочинів (…) організували складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів (планів, рапортів, та інших документів) про організацію проведення слідчих дій та заходів".

У ГПУ підтвердили, що розслідується кримінальне провадження щодо підробки документів, але підозру поки нікому не оголосили. У зв’язку з реформою цю справу передали до Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, що перестрілка у Княжичах сталася у ніч на 4 грудня 2016-го року. Київська поліція організувала  спецоперацію із затримання банди ймовірних грабіжників будинку, але під час її проведення між різними підрозділами поліції почалася перестрілка. Тієї ночі загинуло 5 правоохоронців: двоє поліцейських розвідників, двоє співробітників поліції охорони та командир групи спецпризначенців КОРДу.

Сьогодні минуло три роки з дня стрілянини, коли під час виконання службових обов’язків в селі Княжичі трагічно загинули молодші інспектори Броварського міжрайонного відділу старші сержанти поліції Орлов Сергій Олександрович та Куртєв Євген Володимирович. Тому в цей день керівництво Управління та особовий склад вшанували пам'ять загиблих.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: