#

Керівництво Військового інституту знайшло "нюанси", щоб не нагороджувати загиблого білоцерківця

10.06.2022 17:30
Керівництво Військового інституту знайшло "нюанси", щоб не нагороджувати загиблого білоцерківця
Анлрій Гальчус

Після загибелі на війні випускника Білоцерківської Гімназії № 2, підполковника Андрія Гальчуса, ініціативна група, куди увійшли родичі, однокласники та друзі, клопотала про присвоєння йому звання Герой України (посмертно), проте отримала відмову

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Як стало відомо "Моїй Київщині", керівництво Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка, де навчався та працював Андрій Гальчус, з невідомих причин не підтримало дану ініціативу.

"Є нюанси, чому не можна представляти до нагород Андрія Гальчуса", - таку відповідь отримали представники ініціативної групи від керівництва Військового інституту. Більше того, у виші навіть відмовилися дати спогади про колегу у пам’ятний текст, який підготувала редакція "Моя Київщина".

Та попри це, як повідомляє ініціативна група, велика кількість людей вимагатиме присвоєння Андрію Гальчусу звання Герой України (посмертно).  

Також, днями наша редакція писала про те, що народний депутат Валерій Колюх звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного із проханням відзначити Андрія Гальчуса державною нагородою (посмертно).

Читати "Моя Київщина" у Facebook