#

Керівник Нацполіції Вигівський призначив службове розслідування стосовно начальника поліції Київщини

22.12.2023 09:30
Керівник Нацполіції Вигівський призначив службове розслідування стосовно начальника поліції Київщини
Фото з мережі Інтернет

Голова Нацполіції Іван Вигівський призначив службове розслідування щодо очільника поліції Київщини Анатолія Щадила, який, за інформацією журналістів, має під Києвом маєток із власним виходом до води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "hromadske".

Раніше стало відомо, що голова поліції Київської області Анатолій Щадило підпадав під люстрацію та мав бути звільнений, але працює на посадах у поліції, порушуючи цим закон.

Кар’єра генерала поліції Щадила в органах МВС триває з 1998 року. Станом на початок Революції гідності у 2013 році він працював заступником начальника поліції Волинської області Олександра Терещука з 2012 року.

У лютому 2014-го бійців волинського "Беркуту" відправляли у відрядження до Києва. Про це вони самі розповідали вже після перемоги Євромайдану. Просили пробачення у громади й перекидали провину на керівника поліції Олександра Терещука.

У волинській поліції Щадило працював до літа 2014-го. Потім ще кілька місяців перебував "у розпорядженні керівництва" тієї самої обласної поліції. Отож, на посаді заступника голови обласної тоді ще міліції він пропрацював більше ніж півтора року.

Директорка Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України у 2014-2016 роках Тетяна Козаченко проаналізувала біографію пана Щадила. Вона переконана — він точно підпадав під люстрацію та не мав, за законом, права працювати в державних органах до жовтня 2024 року:

Не існує правових механізмів, крім указу президента, для звільнення від люстрації конкретної людини. Наскільки мені відомо, щодо нього немає указу президента про звільнення від люстраційних процедур. Тому обіймання будь-яких державних посад під час дії закону про очищення влади включно по жовтень 2024 року — це незаконне обіймання посад.

Сам Щадило стверджував під час розмови з журналістами, що працював на посаді заступника поліції Волинської області менше ніж рік. Це прямо суперечить його ж біографії.

Нагадаємо, що депутат Ірпінської міськради Пікулик відібрав у колишнього партнера компанію і житло.

Читати "Моя Київщина" у Telegram