#

Київська митниця назвала країни, які стали найбільшими імпортерами товарів в Україну

17.12.2021 17:55
Київська митниця назвала країни, які стали найбільшими імпортерами товарів в Україну
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 17 грудня, Київська митниця оприлюднила статистику зовнішньоторговельних операцій та назвала країн-лідерів по імпорту за вартісним показником у зоні діяльності митниці у 2021 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту Київська митниця у Facebook.

Серед країн, із яких надходило найбільше імпортних товарів в Україну перше місце займає Німеччина (16%), на другому місці – Китай (13%), на третьому –  Польща (10%).

Трохи менше імпортувалося товарів із Туреччини – 5%, з Італії, Нідерландів та Франції – імпортували по 4 % від загальної суми митної вартості.

Щодо видів товарів, то найбільше імпортують легкові автомобілі (8%), лікарські засоби (6%), телефонні апарати та гербіциди з інсектицидами (по 4%).

Основними споживачами українського експорту у 2021 році стали Росія, Німеччина, Молдова, Польща, Білорусь та США. До цих країн експортувались товари приблизно у межах 5-7% від митної вартості.

Зазначимо, що найбільш затребуваними українськими товарами за кордоном стали лікарські засоби (6%), шоколад, кондитерські вироби із цукру, насоси повітряні та вакуумні (по 3%).

Товарообіг у зоні діяльності Київської митниці за одинадцять місяців 2021 року склав 27,33 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що від початку 2021 року у міжнародних аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни" співробітники Київської митниці виявили 386 порушень митного законодавства, під час проходження "зеленого коридору"

Читати "Моя Київщина" у Telegram